ClujulCopiilor.ro interviu ZestreaFamiliei.ro - Ce zestre lași copiilor tăi?

ClujulCopiilor.ro interviu ZestreaFamiliei.ro - Ce zestre lași copiilor tăi?

Ce zestre lași copiilor tăi?
Conform dex-ului, una din definiții este "(Fam.) Totalitatea bunurilor care constituie averea cuiva."
Care este averea ta cea mai neprețuită, ce o poți lăsa moștenire generațiilor următoare? Cum ar fi dacă zestrea ar conține un bagaj de sentimente sau o carte cu amintiri? Mia Willms de la Zestrea Familiei a avut o idee inedită să conceapă o carte-jurnal care să te ajute să păstrezi amintirile familiei vii, așa cum se cuvine. 👵 Cartea "Bunico/Bunicule povestește-mi despre tine" te ajută nu doar să prețuiești membri familiei, ci să le faci amintirea să dăinuie pentru generații.

𝟏. 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 î𝐧𝐭𝐨𝐭𝐝𝐞𝐚𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐮 𝐛𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢. 𝐂𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭ă 𝐙𝐞𝐬𝐭𝐫𝐞𝐚 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢?

Zestrea Familiei dorește să apropie generațiile între ele, să introducă tradiția completării unui jurnal de amintiri în cât mai multe familii românești sau parțial românești. Prin parțial românești ne referim la familiile care locuiesc în afara României, unde multe dintre valorile românești se pot pierde pe parcurs. Cu atât mai valoroasă devine păstrarea amintirile generațiilor anterioare, pe care să le poată primi ca o zestre copiii, nepoții, strănepoții, ș.a.m.d.
La început va fi poate doar o carte zestre în biblioteca fiecărei familii. În anii ce urmează se va umple biblioteca cu cărți din coleția Zestrea Familiei și implicit cu informații valoroase despre istoria și valorile familiei. Informații care vor ajuta generațiile viitoare să își cunoască proveniența mai bine ca niciodată.

𝟐. 𝐂â𝐭𝐞𝐯𝐚 𝐜𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭

Autoarea acestui concept este Mia Willms, are 31 de ani și este mamă a două fete (Elisabeth, 4 ani și Hannah, 1 ½ ani), soție și nu de mult autoare. În viața de zi cu zi lucrează ca IT Service Manager la o corporație din domeniul IT iar timpul liber și-l petrece în cea mai mare parte cu familia ei.
„Pot să spun că cel mai mare vis al meu a fost să devin antreprenoare, motiv pentru care am urmat studiile economice la FSEGA în Cluj-Napoca și ulterior în Oldenburg, Germania, unde am studiat Management Consulting și unde m-am îndrăgostit de neamțul meu cel mai drag, soțul meu Michel. Sunt foarte fericită că am reușit să îmi împlinesc acest vis, visul de a avea propria firmă, de a avea propriul proiect alături de fratele meu, Eugen – un proiect la care lucrăm din suflet. Cu mult efort și drag de muncă am creat împreună brandul Zestrea Familiei.” - Mia

𝟑. 𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐛𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢?

Inspirația de a concepe jurnalul de amintiri „Bunico, povestește-mi despre tine” mi-a venit în timp ce căutam un cadou pentru bunica soțului meu. Precum majoritatea oamenilor am căutat niște idei pe Google și am descoperit ideea de a oferi bunicii un jurnal, pe care să îl completeze și să îl dea nepoților înapoi cadou.

𝟒. 𝐂𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧ță 𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥?

Imaginați-vă câteva ore petrecute cu bunica și imaginați-vă răspunzând la unele din următoarele întrebări:
• Care a fost cea mai bună prietenă a ta?
• Cum l-ai cunoscut pe bunicul? A fost dragoste la prima vedere?
• De care concediu îți aduci cu drag aminte?
• Cum ai descrie un sfârșit de săptămână perfect?
• Există ceva ce ai vrut mereu să mă întrebi și nu ai făcut-o?
Jurnalul este menit să întărească legăturile dintre generații, să accentueze valorile familiei și să lase o zestre plină de amintiri, povești și povețe viitoarelor generații ale familiei. Completând jurnalul alături de bunica și lăsându-vă ghidați de către întrebările din carte veți avea parte de conversații valoroase, care vă vor ajuta să vă cunoașteți propria origina și implicit istoria familiei voastre.

𝟓. 𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝ă-𝐧𝐞 𝐨 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 ț𝐢-𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥ă𝐫𝐢𝐚 ș𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐢 î𝐧𝐝𝐫ă𝐠𝐢𝐭-𝐨?

Cel mai mult mi-a plăcut Micul Prinț scris de Antoine de Saint-Exupéry, pe care am citit-o cândva în școala generală. Acum când îi citesc fiicei mele această carte realizez că la vremea aceea nu am înțeles toată povestea. Probabil acesta a fost motivul pentru care am citit cartea de mai multe ori în copilărie. Este o poveste care m-a pus ca și copil pe gânduri și mi-a arătat cât de diversă este lumea. Citind cartea ca și adult îmi aduc de fiecare dată aminte de faptul că fiecare adult a fost cândva copil cu propriile visuri, dar deseori uităm asta. Pentru mine Micul Prinț este un basm modern care merită citit copiilor.

𝟔. 𝐂𝐮𝐦 𝐟𝐮𝐧𝐜ț𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳ă 𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 “𝐁𝐮𝐧𝐢𝐜𝐨, 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞ș𝐭𝐞-𝐦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐧𝐞?”

Comanda poate fi plasată pe siteul nostru www.zestreafamiliei.ro. Plata se poate face cu cardul sau prin ramburs. Cu privire la metoda ramburs putem fi contactați prin e-mail la adresa office@zestreafamilie.ro, prin telefon la +40 (746) 586 440 sau apăsând pe butonul WhatsApp pe site.

𝟕. 𝟑 𝐜𝐮𝐯𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬ă 𝐦ă 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞𝐳𝐞 𝐬ă 𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐮𝐧 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐛𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐥𝐞.

Familie. Recunoștință. Origine.

𝟖. 𝐂𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐚𝐯𝐞ț𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫?

Colecția Zestrea Familiei va crește organic cu timpul. Peste cinci ani vom fi reușit să apropiem mulți bunici și nepoți prin cărțile „Bunico, povestește-mi despre tine” și „Bunicule, povestește-mi despre tine” dar și prin alte cărți cu valoare emoțională, despre care vă vom povesti în curând pe platformele de social media.
În cinci ani, vă rog să ne luați din nou un interviu retrospectiv 😊.

𝟗. 𝐃𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢ț𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚?

Cartea poate fi achiziționată pe www.zestreafamiliei.ro, sau din librăriile online, dar și din librăriile fizice Cărturești din București și Cluj-Napoca.
Înapoi la blog